Wednesday, August 7, 2013

SEBZELİ PİLAV


sebzeli pilav 1 Tavuklu ve sebzeli pilav yapalımmı (biz hep yapıyor dediğinizi duyudum :),olsun yinede ben yapayım : :)

MALZEME:

yeterince pirinç

1 adet kabak

1 adet havuç

tavuk göğsü(ölçü yok:)

haşlanmış bezelye

haşlanmış nohut

tereyağ

sıvıyağ

1 demet dereotu

YAPILIŞI:

Pirinç tuzlu ılık suda ıslatılır..Havuç((diri kalacak şekilde haşlanır) ve kabaklar(içinin yumuşak kısmı doğranmaz) soyulur küp küp doğranır,diğer sebzelerle haşlanır,kabak sadece kaynar suda 2-3 dak bekletilip alınır...

Tavuk göğsü küp halinde doğranır, çok az tereyağında sotelenir...

Ben pilavı yaparken pirinci önce tereyağında kavururum sonra biraz sıvıyağ döküp suyunu veririm (siz bildiğiniz gibi yapın:)...

Pirinç kavrulup,tavuk,havuç,kabak,bezelye eklenerek pişirilir..Pişen pilava dereotu doğranıp karıştırılır ve servisten önce istenilen kalıba bastırılarak servis tabağına alınır,sıcak nohutlarla süslenir....

No comments:

Post a Comment