euro günlerınızde işte vazgeçilmeyen bir tat,cevizli,bol yeşillikli kısır,sunum da böyle olursa beğenılmemesi imkansız,aman uğraşamam mı dersiniz yoksa ben şık sunumları mı severım dersiniz işte size bir öneri
malzemeler:
ince bulgur
iri çekılmış ceviz içi
salatalık
domates
taze soğan
maydonoz
biber salçası
domates salçası
sıvı yag
tuz
karabıber
pul biber
kimyon
limon
yapılışı:
ince bulgur üzerini 1 cm geçecek kadar sıcak su ile ıslatılıp kapagı kapatılıp suyunun çekmesı beklenir
yeşillikler ince ince doğranır
tavaya sıvı yag konulup üzerine domates salçası ve biber salçası ve ceviz içi eklenıp iki dakika kadar pişirilir
bulgur şişince içine yeterli mıktarda salçalı yag ve baharatlar eklenerek bulgur yogrulur,ince doğradıgımız yeşillikler fazla olmayacak şekılde eklenır,yavaş yavaş ilave edin fazla iç malzeme kısırın sulanmasına ve de tadının bozulmasına neden olacaktır,limon suyu ve tuz ekleyıp yogurma işlemını sona erdırınız
salatalıkların kabuklarını soymadan ınce ınce dılımleyınız
ucuna kısırı koyup rulo şeklınde sarınız ve kurdanla tutturunuz,yeşil soğanla bağlayınız
rulo salatalıkları dik tabaga dızıp şerıt şeklınde kestıgınız salatalıkların ıkı ucunu kıvırarak kısırın rulo kısımlarından tutturunuz üzerine limon dılımı koyup servis edınız
AFİYET OLSUN...
not:maydonozum olmadıgı için ekleyemedım ama maydonozu mutlaka ekleyın
hemen resımlemedıgım için bulgurum biraz kurudu resımler bu nedenle biraz kötü çıkmış olabılır,lütfen kusuruma bakmayın
No comments:
Post a Comment