* 250 gr ayıklanmış kılcıkları alınmış hamsi
* Yarım kg mısır unu
* 3 yaprak ince kıyılmış pazı yaprağı
*3 yaprak kıyılmış ıspanak yaprağı
* 3 yaprak ince kıyılmış kara lahana yaprağı
* 1 tane ince kıyılmış pırasa
* 7-8 dal kıyılmış yeşil soğan
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz,dereotu,nane
* 1,5 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağ
* Baharat çeşitleri
* Tuz
* Su
Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
* Karadeniz yöresine ait bir yemektir.
* Bu yemeği aslında sıcak taş malzeme üzerinde üzerine başka bir kap içinde sıcak kül kapatarak pişirilirmiş.
* Bu yemeğe sebzelerin bolluğu lezzet katıyor.
* Baharat ve yağ tercihleri size kalmıştır.
* Fırında 180 dercede altı üstü kızarana kadar pişirin.
* Tavada pişirirken malzeme çok gelebilir, iki seferde pişirebilirsiniz.
* Malzemeyi karıştırdıktan sonra biraz beklerseniz karışım daha homojen hale gelir.
* Sıcak sıcak yemeniz tavsiye edilir.
BOZUK OLUNCA MAYA; NE AR TANIR NE HAYA.

No comments:
Post a Comment