

Kızarmış tavuk beşamel soslu sebzeli tavuğa dönüştü, kendilerine sarımsaklı kıtırlı domates çorbası eşlik etti, 2 patlıcan ve 6-7 çarliston biber de sizin için kızgın yağda bile yanarız diye kendilerini feda ettiler, velhasıl ortaya böyle bir "biraz ondan-biraz bundan sofrası" çıkmış oldu.



Dar vakitlerde imdadınıza yetişmesi için sebzeli tavuğun tarifini vermek istedim. Hem lezzet açısından çok güzel olmuştu, hem de çok kısa sürede yapılıp sofraya konulacak kadar pratikti.
Malzemeler:
- Haşlanmış veya kızarmış tavuk eti
- 1 kavanoz garnitür
- 1 paket hazır beşamel sosu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı süt
- tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, köri
Yapılışı: Haşlanmış veya kızarmış tavuk eti çok minik olmayacak şekilde didiklenerek bir borcama alınır. Üzerine iyice suyu süzülmüş garnitür, sıvı yağ ve baharatlar eklenerek harmanlanır. Ayrı bir yerde süt ile hazır beşamel sosu, üzerinde yazan tarife göre hazırlanır. Pişen beşamel sos, tavuklu karışımın üzerine dökülerek 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirilir.
No comments:
Post a Comment