Monday, August 19, 2013

sebze köfte....


sebze kofte 1hava sıcak


en iyisi karpuz peynir ikilisi


lakin


canım istedi


taze zencefil yoksa toz zencefil kullanabilirsiniz


en az yarım gün buzdolabında beklettikten sonra kızartmak gerekiyor


ben bir gece önceden yaptım


malzemeler


- 1 adet orta büyüklükte havuç


- 1 adet büyük kabak


- 1 adet büyük kırmızı biber


- 200 gr haşlanmış nohut


- 120 gr ceviz


- yarım demet maydanoz


- 1 adet orta büyüklükte soğan


- 1 diş sarmısak


- 2 dilim tost ekmeği içi


- 1 adet yumurta


- 2 yemek kaşığı soya sos


- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil


- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi


- 1 tatlı kaşığı silme kimyon


- 1 tatlı kaşığı tepeleme kişniş


- tuz - karabiber - pulbiber


- un


- sıvı yağ


hazırlaması


- soğan ve sarmısağı rendeledim çok az sıvı yağda kavurdum


- nohutların kabuklarını soydum rondodan geçirdim


- kabağı rendenin iri tarafında rendeledim


- havucu rondodan geçirdim


- kırmızı biberi rondodan geçirdim


- maydanozu ince kıydım


- cevizi çok ince olmayacak şekilde rondodan geçirdim


- tüm malzemeyi büyük bir kasede karıştırıp yoğurdum


- ceviz büyüklüğünde parçalar aldım yuvarlayıp hafif üstüne bastırdım yassı şekil verdim


- una buladım


- teflon tavaya çok az sıvı yağ koydum ve kızarttım



No comments:

Post a Comment