Yine çocukluğumdan beri vazgeçilmez bir anne lezzetidir et haşlama anneciğimden öğrendiğim gibi yaparım çok severiz.Deneyip beğenmeniz dileğiyle...
MALZEMELER
İsteğe bağlı miktarda kemikli ve kemiksiz koyun eti
Patates
Havuç
Arpacık soğan
Tuz
Tane karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI
-Etler iyice yıkanıp süzdürüldükten sonra düdüklü tencereye alınıp üstünü geçecek kadar su ve bir miktar tuz eklenip düdüğü indirdikten sonra 20 dakika tutarak pişirilir.
-Bu arada soyulan patates ve havuçlar irice doğranır.
-Tüm olarak arpacık soğan hazırlanır.
-Düdüklünün kapağı açılır sebzeler,tane karabiber ve birkaç damla limon suyu ilave edilip tekrar kapak kapatılır ve 15 dakika daha pişirilir.
-Servis esnasında ince doğranmış maydanoz serpilip servis yapılır.
AFİYET ŞİFA OLSUN...
No comments:
Post a Comment