Sunday, August 25, 2013

SEBZELİ ET HAŞLAMA



sebzeli et haslama 1
Tüm dost ve kardeşlerime kucak dolusu sımsıcak sevgilerimi gönderiyor sağlık ve güzelliklerle dolu günler diliyorum.

Yine çocukluğumdan beri vazgeçilmez bir anne lezzetidir et haşlama anneciğimden öğrendiğim gibi yaparım çok severiz.Deneyip beğenmeniz dileğiyle...

MALZEMELER

İsteğe bağlı miktarda kemikli ve kemiksiz koyun eti

Patates

Havuç

Arpacık soğan

Tuz

Tane karabiber

İnce kıyılmış maydanoz

Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI

-Etler iyice yıkanıp süzdürüldükten sonra düdüklü tencereye alınıp üstünü geçecek kadar su ve bir miktar tuz eklenip düdüğü indirdikten sonra 20 dakika tutarak pişirilir.

-Bu arada soyulan patates ve havuçlar irice doğranır.

-Tüm olarak arpacık soğan hazırlanır.

-Düdüklünün kapağı açılır sebzeler,tane karabiber ve birkaç damla limon suyu ilave edilip tekrar kapak kapatılır ve 15 dakika daha pişirilir.

-Servis esnasında ince doğranmış maydanoz serpilip servis yapılır.

AFİYET ŞİFA OLSUN...





No comments:

Post a Comment