Friday, August 23, 2013

DİYECEĞİM BİR KAÇ ŞEY VAR...KÖZ SEBZELİ KEPEKLİ PİZZA
















Selamlar






Eski bir tarif ve yeni haberlerle karşınızdayım....






Epeydir aklımda olan ve size söz edebilmek için fırsat kolladığım bir konu vardı. Şöyle diyorum ki güzel bir hediye hatta bir kaç hediye versem size.... Dediğim gibi uzun süredir bu konu aklımda olduğu için gözüme çarpan güzel şeyleri sizler için biriktirdim. Hatta Gaziantep'ten de getirdiğim şeyler var ;)






O zaman azıcık çıtlatmış olayım da devamını sonra detaylı yazarım size...






Bir de şu sıralar ev yapımı taze makarna işine merak sardım. Babamın bekarlığında Kıbrıs'da görev yaparken satın aldığı, yıllarca kimsenin kullanmadığı, harika bir İtalyan malı makarna makinemiz vardı. Onu aldım annemden ve çeşit, çeşit; lezzetli makarnalar yapıyorum. Yakında sizlerle bunları da paylaşırım. Hatta bu konu ile ilgili bir projem de var.










Gelelim tarifimize.






YUVAMAYA YÜKSEK LİFLİ DİYET EKMEK KARIŞIMI ile hazırladığım enfes bir pizza. Tabii siz hamurunu mevcut herhangi bir tarifinizi uygulayarak da yapabilirsiniz.






MALZEMELER:






YUVAMAYA YÜKSEK LİFLİ DİYET EKMEK KARIŞIMI  500 gr


1,5 su bardağı ılık su


1 paket instant maya


1 çay kaşığı tuz


4 yemek kaşığı zeytinyağı






GARNİTÜR






3 adet közlenmiş temizlenmiş küp doğranmış kırmızı biber


3 adet közlenmiş temizlenmiş küp doğranmış patlıcan


150 gr yıkanıp doğranmış mantar


1 adet halka doğranmış kuru soğan


Konserve mısır


Turşu






SOS






2 yemek kaşığı domates salçası


1 fincan zeytinyağı


1 çay bardağı su


fesleğen, nane,tuz,karabiber,kekik






Kaşar peyniri rendelenmiş 200 gr










HAZIRLANIŞI






Hamur malzemesini bir kapta karıştırın ve iyice yoğurun. Unlu tezgahta bezelere ayırın. 5 dk dinlenmeye bırakın. Kalın oklava ya da merdane ile yuvarlak açın. Yağlı fırın tepsisine dizin. Her bir bezeyi açarak nemli bir bez örterek 45 dk dinlendirin.






Bu sırada garnitürleri doğrayabilir, kaşarı rendeleyebilirsiniz. Sos için tüm sos malzemesini karıştırarak sıvı bir karışım elde edin. 










diyece im bir kac sey var koz sebzeli kepekli pizza 1



Kabaran pizzanın üzerini çatalla delin, bu fermentasyonu durduracak ve pizzanızı pşmeye hazırlayacaktır.






diyece im bir kac sey var koz sebzeli kepekli pizza 2diyece im bir kac sey var koz sebzeli kepekli pizza 3


Daha sonra pizzanın üzerine, kenarlardan 1 cm boş kalacak şekilde sosu sürün,











Kaşar peynirini serpin



diyece im bir kac sey var koz sebzeli kepekli pizza 4

Garnitürleri yayın




diyece im bir kac sey var koz sebzeli kepekli pizza 5

Tekrar kaşar serpin.




diyece im bir kac sey var koz sebzeli kepekli pizza 6

Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dk pişirin...




diyece im bir kac sey var koz sebzeli kepekli pizza 7

Afiyet olsun....


No comments:

Post a Comment