Monday, August 26, 2013

Sebzeden lasanya





Almanya'da yayinlanan "Das Perpekte Dinner"(TR de "yemekteyiz"in Almanca versiyonu)programini zevkle izlerim.Hos sohbet esliginde cirkince ulu orta elestri yapilmayan, abuk sabuk bahanelerin olmadigi bir program.Gecenlerde Italyan asilli Alman bir genc yapti bu yemegi.Sebzeli lasanya..Aslinda lasanyayi ben hep sebzeli yaparim.Ama bunda makarna yok-yani kat kat sebze...Bu sebebten ilgimi cekti...

                                    

                                    

sebzeden lasanya 1


SEBZEDEN LASANYA makarnasiz


Malzemeler:


3 patlican


2 kabak


1 kilo domates veya


2 dis sarimsak


1 kücük sogan


150 g parmesan


3 yumurta


1 kase un


tuz karabiber


Yapilisi:


Domateslerin kabuklarini soyup ufak ufak dograyin.Soganlari rendeleyin.Sarimsagi ince ince dograyin.Tencereye 1 yemek kasigi yag koyup ilkönce sogani atip biraz kavurun ardindan sarimsak ve domatesleri ekleyin.Tuz ve karabiberini katip kisik ateste 15-20 dakika pisirin.




Yumurtalari bir kapta cirpin.Tuzunu ve karabiberini serpin.Patlican ve kabaklari dilimleyin.Ilkönce yumurtaya ardindan unu bulayip kizgin yagda kizartin.Kagit havluya cikarip fazla yaginin emilmesini saglayin.

Firin kabina patlican ve kabak dilimlerini dizin.Üzerine domates sosunu dökün.Parmesan peynirini serpip 200 dereceli firinda 20-25 dakika pisirin...


                             sebzeden lasanya 2




No comments:

Post a Comment