Wednesday, August 7, 2013

Fasülye Püresi ve Sebzeli Garnitür Eşliğinde Buharda Balık


CLICK FOR ENGLISH


fasulye puresi ve sebzeli garnitur esliginde buharda balik 1


Daha önceki balıklı tariflerde belirttiğim gibi kullanacağınız balık çeşidi ülkeden ülkeye değişebilir. Ben bu tarifte Merluzzo balığı kullandım. Güzel olmasına oldu ama bu tarif somon gibi yağlı ve lezzetli bir balıkla yapılırsa daha da iyi olacağını düşünüyorum.

15gr maydanoz yaprağı

180gr havuç, yuvarlak dilimlenmiş

450gr mantar, dilimlenmiş

500gr balık fileto (kılçıksız)

1 litre su

Tuz

1/2 limon

2 diş sarımsak

20gr sızma zeytinyağı

400gr x 3 kutu fasulye konservesi (suyu süzülmüş gramaj 250gr x 3)


  • Maydonuzu 5 saniye 7 Hız doğrayın ve kenara alın

  • Havuçları Varoma Kabına koyun, üzerlerine mantarları koyun.

  • Yağlı kağıdı ıslatıp suyunu sıkın ve Varoma Tepsisine koyun. Balık dilimlerini yerleştirin, yağlı kağıdı üzerine katlayarak örtüp Varoma Kapağını kapatın

  • Hazneye su, tuz ve limon koyun. Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirin. 25 dakika Varoma ısısında 1 Hızda pişirin. Piştikten sonra kapağı açmadan sıcak tutarak kenara alın

  • Haznedeki suyu dökün. Sarımsağı 5 saniye 6 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın (gerekirse bir kez daha tekrar edin)

  • Zeytinyağı ekleyip 1 dakika 100°C 1 Hız soteleyin

  • Suyunu süzüp yıkadığınız fasulyeleri ekleyin ve 4 dakika 100°C 1-2 Hız pişirin

  • Tuz ve maydonuzun 3/4'ünü ekleyin. 30 saniye 4-5 Hız çalıştırın. Aynı anda Thermomix kapağının deliğinden Thermomix Spatulası ile de karıştırın

  • Mantar ve havucun üzerine biraz zeytinyağı döküp tuz serperek karıştırın

  • Servis tabağına fasülye püresini koyun.

  • Üzerine balığı yanına mantar ve havucu koyup kalan maydanozu serptikten sonra servis yapın



Afiyet olsun...

Lezzet Dergisindeki bir tariften üzerinde bazı değişiklikler yaparak uyarlanmıştır

No comments:

Post a Comment