geçen cuma akşamı gelen misafirlerime yapmıştım. uzun zmandır denemek istediğim bir tarifti. Çok beğenildi.
Üzerindeki şehriyeleri birdahaki sefere çok az su ile yumuşatıcam. çok kıtır kıtır oluyor.
Ben 26 cm kalıpta yaptım ölçü tam geldi. Daha küçük kalıp için ölçüyü azaltabilirsiniz.
MALZEMELER:
4 Su bardağı Pirinç ( önceden tuzlu ve limonlu suda bekletelim)
1 su bardağı bezelye
2 adet ortaboy havuç
1 su bardağı mısır
2 kaşık tereyağ
sıvıyağ
arasına:
2 adet tavuk göğsü
üzerine :
1 su bardağı telşehriye
1 kaşık tereyağ
İlk önce havuçlar küp küp kesilip bezelyeler ile ayrı ayrı haşlanır. Tavuk göğsüde ayrı bir yerde haşlanır. etleri kemiklerden ayrılıp didiklenir. tuz ve karabiber ile tatlandırılıp bir tarafta bekletilir. Suyunuda pilava koyucaz. Pirinçler yağda kavrulup yeteri kadar tavuk suyu ve normal su ilave edilir. bezelye, havuç ve mısırlar ilave edilip demlenmeye bırakılır.
şehriyeler az yağda kavrulur. şehriyeler kelepçeli bir kalıp yada herhangi şekilli bir kalıpta kullanılır altına yayılır. üzerine demlenen pilavın yarısı konur sıkıştırılır. ara kata didiklenen tavuklar konur. tekrar pilav ile tavukların üzeri kapatılır.
servis yapılacak olan tabağa ters çevrilip sıcak sıcak serviz edilir.
AFİYET OLSUN..
No comments:
Post a Comment