Thursday, August 29, 2013

Sebzeli ve Tavuklu Pirinçli Tart





sebzeli ve tavuklu pirincli tart 1


(6-8 kişilik)

Malzemeler:

70 gr (2 yemek kaşığı) Teremyağ

350 gr (2 su bardağı) pirinç

1 adet rendelenmiş soğan

200 gr minik doğranmış tavuk bu eti

30 gr (1 çay bardağı) doğranmış yarı kurutulmuş domates

3 diş ezilmiş sarımsak

600 ml (3 su bardağı) tavuk suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

200 gr (1 su bardağı) ince doğranmış karalahana yaprakları

120 gr (1 su bardağı) rendelenmiş kaşar peyniri,

Pirinci Islatmak için:

3 su bardağı sıcak su

2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri

15 gr (1/2 çay bardağı) doğranmış yarı kurutulmuş domates

Fırın kabını yağlamak için:

35 gr (1 yemek kaşığı) Teremyağ

 Hazırlanışı:

2 su bardağı pirinci bir kaba alıp üzerine tuz serperek sıcak suda yarım saat boyunca

bekletiyoruz. Süre sonunda pirinci bol su ile yıkayıp kenara alıyoruz. Teremyağ'ımızı

tencereye alıp eritiyoruz. İçine soğanları ve tavuk etlerini ekleyerek kavuruyoruz. Kavrulan

tavuk ve soğanın içine pirinçleri, kurutulmuş domatesleri ve ezilmiş sarımsağı da ekleyip 3-4

dakika daha karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak sırasıyla tavuk suyunu, tuz,

karabiber ve ince doğranmış karalahana yapraklarını ekleyip, kaynadıktan sonra altını kısarak

suyunu tamamen çekene kadar 12-15 dakika pişmeye bırakıyoruz. Altını kapattığımız pilavın

içine 1 su bardağı kaşar peyniri ekleyip karıştırıyoruz.

20 cm çapındaki kelepçeli fırın kabını Teremyağ’ımız ile yağlayıp içine pilavı bastırarak

yerleştiriyoruz. 1/2 su bardağı kaşar peynirini üzerine serpip önceden ısıtılmış 180 derece

fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp 10 dakika kadar

dinlendirdikten sonra üzerine doğranmış domates kurusu serpiyoruz. Ardından dilimleyerek

servis ediyoruz.

Püf Noktası:

Pilavın içine istersek pazı veya ıspanak da ekleyerek farklı bir lezzet yakalayabiliriz.







No comments:

Post a Comment