
(6-8 kişilik)
Malzemeler:
70 gr (2 yemek kaşığı) Teremyağ
350 gr (2 su bardağı) pirinç
1 adet rendelenmiş soğan
200 gr minik doğranmış tavuk bu eti
30 gr (1 çay bardağı) doğranmış yarı kurutulmuş domates
3 diş ezilmiş sarımsak
600 ml (3 su bardağı) tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200 gr (1 su bardağı) ince doğranmış karalahana yaprakları
120 gr (1 su bardağı) rendelenmiş kaşar peyniri,
Pirinci Islatmak için:
3 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri
15 gr (1/2 çay bardağı) doğranmış yarı kurutulmuş domates
Fırın kabını yağlamak için:
35 gr (1 yemek kaşığı) Teremyağ
Hazırlanışı:
2 su bardağı pirinci bir kaba alıp üzerine tuz serperek sıcak suda yarım saat boyunca
bekletiyoruz. Süre sonunda pirinci bol su ile yıkayıp kenara alıyoruz. Teremyağ'ımızı
tencereye alıp eritiyoruz. İçine soğanları ve tavuk etlerini ekleyerek kavuruyoruz. Kavrulan
tavuk ve soğanın içine pirinçleri, kurutulmuş domatesleri ve ezilmiş sarımsağı da ekleyip 3-4
dakika daha karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak sırasıyla tavuk suyunu, tuz,
karabiber ve ince doğranmış karalahana yapraklarını ekleyip, kaynadıktan sonra altını kısarak
suyunu tamamen çekene kadar 12-15 dakika pişmeye bırakıyoruz. Altını kapattığımız pilavın
içine 1 su bardağı kaşar peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
20 cm çapındaki kelepçeli fırın kabını Teremyağ’ımız ile yağlayıp içine pilavı bastırarak
yerleştiriyoruz. 1/2 su bardağı kaşar peynirini üzerine serpip önceden ısıtılmış 180 derece
fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp 10 dakika kadar
dinlendirdikten sonra üzerine doğranmış domates kurusu serpiyoruz. Ardından dilimleyerek
servis ediyoruz.
Püf Noktası:
Pilavın içine istersek pazı veya ıspanak da ekleyerek farklı bir lezzet yakalayabiliriz.
No comments:
Post a Comment