
500 gr mantar
1 çorba kşğ margarin veya kullandığınız her hangi bir yap
1 adet kuru soğan
1 çorba kşğ domates salçası
2 su bardağı pirinç
3 bardak et suyu veya normal su
3 yemek kşğ tereyağı
2 adet domates
250 gr bezelye
Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle ayıklanmış yıkanmış pirinçleri sıcağa yakın tuzlu suda bekletin.
Mantarları yıkayın büyük olanları küçük parçalar halinde kesin Yağı bir tencerede kızdırıp içine kuru soğanları atın ve kavurun mantarlarıda ilave edin biraz soteleyin domates salçasını bir bardak suyla eritin mantarlı tencereye koyup tencerenin kapağını kapatın
Pilavı yapacağınız bir tencerede tereyağını eritin içine et suyu veya normal su koyarak tuzuda ilave ederek kaynatın .Bekleyen pirinçler süzülüp bu et suyuna katıp önce harlı sonra kısık ateşte pilavı pişirin.Pişen pilavı dinlenmeye bırakın.Haşlanmış bezelyeye kabukları soyulmuş.küçük dilimlenmiş domatesleri bezelyeyle karıştırıp pilave ilave ederek iyice karıştırın.Bu bezelyeli pilavı yuvarlak ortası delik bir pasta kalıbına boşaltarak üstten hafif bastırın.Servis tabağına ters çevirin.Pilavın ortasına pişirmiş olduğunuz mantarları döküp servis yapın.
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment