Friday, August 9, 2013

MANTARLI SEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI



mantarli sebzeli pirinc pilavi 1
MALZEMELER

500 gr mantar

1 çorba kşğ margarin veya kullandığınız her hangi bir yap

1 adet kuru soğan

1 çorba kşğ domates salçası

2 su bardağı pirinç

3 bardak et suyu veya normal su

3 yemek kşğ tereyağı

2 adet domates

250 gr bezelye

Tuz

YAPILIŞI

Öncelikle ayıklanmış yıkanmış pirinçleri sıcağa yakın tuzlu suda bekletin.

Mantarları yıkayın büyük olanları küçük parçalar halinde kesin Yağı bir tencerede kızdırıp içine kuru soğanları atın ve kavurun mantarlarıda ilave edin  biraz soteleyin domates salçasını bir bardak suyla eritin mantarlı tencereye koyup tencerenin kapağını kapatın

  Pilavı yapacağınız bir tencerede tereyağını eritin içine et suyu veya normal su koyarak tuzuda ilave ederek  kaynatın .Bekleyen pirinçler süzülüp bu et suyuna katıp önce harlı sonra kısık ateşte pilavı pişirin.Pişen pilavı dinlenmeye bırakın.Haşlanmış bezelyeye kabukları soyulmuş.küçük dilimlenmiş domatesleri bezelyeyle karıştırıp pilave ilave ederek iyice karıştırın.Bu bezelyeli pilavı yuvarlak ortası delik bir pasta kalıbına boşaltarak üstten hafif bastırın.Servis tabağına ters çevirin.Pilavın ortasına pişirmiş olduğunuz mantarları döküp servis yapın.

AFİYET OLSUN


No comments:

Post a Comment