Kulakları çınlasın canım anneciğim mutfağa ne zaman girse 2 malzemeyle bile harika yemekler yaratır
Bu konuda eline su dökemesem de onun kadar lezzetli bir elim olduğuna inanıyorum
Malumunuz havalar sıcak, yazın öyle bol yağlı salçalı yemekler tüketemiyoruz, hele bir de Ramazan ayındayız -ki yediklerimiz löp diye oturuveriyor mideye- dolayısıyla daha hafif yemekleri tercih ediyoruz / etmeye çalışıyoruz
Ben de sıkça yaptığım hafif bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim
Evde adetli olarak kalmış sebzelerle yapılabilecek hoş bir tad, tavsiye ederim
Malzemeler
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet dolmalık biber (sarı yada kırmızı olursa daha hoş görünüyor)
3-4 adet kültür mantarı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Sıvı yağ, tuz, kekik, karabiber
Yapılışı
Tüm malzemeler jülyen usulü kesilir, dilerseniz küp küp de doğrayabilirsiniz. Önce soğanlar ve biberler sıvı yağda hafifçe çevrilir, sırayla en geç pişen sebzeden başlayarak azar azar tavaya eklenir. Kısık ateşte kendi suyuyla pişmesi beklenir. Eğer suyu biterse kaynamış su ekleyerek pişmesi sağlanır.
Piştikten sonra dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve üzerine kekik serperek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Bu sebze sote ızgara etlerle birlikte yoğurtsuz olarak da servis edilebilir.
Afiyet olsun.

Dipnot: Bu benim kendi tarifim fakat web sitelerinde benzer tarifler de olabilir.
No comments:
Post a Comment