Sunday, August 25, 2013

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE




firinda sebzeli kofte 1




Malzemeler:



  • Yarım kilo kıyma


  • 1 Adet yumurta


  • 1 Adet orta boy patates


  • 1 Adet orta boy havuç


  • 1 Adet Orta boy kabak


  • 1 Çay bardağı haşlanmış bezelye


  • 1 Adet soğan


  • 2 Dilim bayat ekmek


  • Tuz, kimyon, karabiber, pulbiber.


  • Az sıvıyağ....




firinda sebzeli kofte 2




Hazırlanışı:






*Derin bir kaba kabak, patates, havuç ve soğan rendelenip, fazla suyu sıkıldıktan sonra alınır. Üzerine ıslatılarak ufalanmış ekmek ve diğer malzemelerin tümüde alınarak (yağ hariç) karışım iyice yoğurulur. Köfte harcını yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra bir tepsi ya da fırın kabı iyice yağlanır ve harç üzerine yayılır. 200 derecelik önceden ısıtılmış olan fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.






*Dilerseniz üzerine domates sosu ilave edip, servis edebilirsiniz. (bu sosu; üç adet rendelenmiş orta boy domates, bir kaşık elma sirkesi, 2-3 diş ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ilavesiyle pişirerek hazırlayabilirsiniz) 






*Afiyet olsun... Sevgiler.....:)







No comments:

Post a Comment