Saturday, August 24, 2013

Sebzeli paçanga böreği


sebzeli pacanga boregi 1Malzemeler:

1 adet kabak

1 adet havuç

1 adet soğan

2 adet patates

Yarım demet maydanoz

Karabiber, tuz

Kızartmak için sıvı yağ veya fırın için 2 adet yumurta ve 1 kâse galeta unu

Yapılışı:

Soğanlar piyazlık olarak doğranır ve diğer sebzeler kalın rendeden geçirilerek az sıvı yağda kavrulur. İnce kıyılmış maydanozlar, tuz ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır. Yufkalar 4 eşit parçaya kesilerek hazırlanan içten ikişer kaşık koyularak kalın bir biçimde sarılır arzuya göre ister kızartılır istenilirse önce yumurtaya ardından galeta ununa bulanarak fırın tepsisine dizilerek 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir ve servis edilir.

No comments:

Post a Comment