
Geçtiğimiz cumartesi günü balık vardı soframızda ..Bu tarifi denemek istedim önce mutfakda yalnızdım..Balıkları unlayıp yumurtaya bulayıp kızartmak tek başına zor oldu çünkü yumurtaya buladığınız balıkları bir kapta bitirip tavaya öyle koyarım düşüncesi bu tarif için geçerli değil al koy dağılma riski var..Eşime 1-2 kızartıp "bir tadına bak beğenmezsen uğraşmayayım tek başına zor oluyor "dedim..Yedi ve çok beğendi "sen yeter ki yap ben balıkları kızartma görevini üstlenirim" dedi..İkimiz birlikte kolaylıkla kızartıp nefis bir balık sofrası kurduk..Sıra tarifde ..
Malzemeler
1 kg hamsi iri boy (ayıklanıp kılçığı çıkarılmış fileto haline getirilmiş)
- 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
- 2 adet küçük domates (kabuğu soyulup ince kıyılmış)
- 15-20 dal maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 klasik su bardağı mısır unu
- 3 adet yumurta (çırpılmış)
- Tuz,karabiber
Bir kabın içinde soğan,domates,maydanozu tuz ve karabiberi karıştırın..Balıkları yıkayıp iyice süzdükten sonra tarifde 3 balık diyor ama ben iki balıkla daha rahat yaptım..


İki adet hamsi filetosunu avuç içine resimdeki gibi yerleştirelim..

Bir parça maydanozlu karışımdan alıp ortasına koyalım..

Tekrar iki balık alıp üzerini kapatalım..


Yine avuç içindeyken dikkatli şekilde her iki tarafına mısır unu peşinden de yumurta sürüp kızgın yağa bırakalım yavaşça ..Bir yüzü piştikten sonra maşa yardımıyla çevirelim ve arka yüzünü kızartalım..(Bir yüzü piştikten sonra çevirmesi kolay oluyor)
Sebzelisini biz çok beğendik apayrı bir lezzet veriyor ama siz sade isterseniz balıkları tuzlayalım..Bir balık filetosunu avuç içimizde dış yüzeyi alta gelecek şekilde koyup üzerine ikinci balık filetomuzu bu kez de dış yüzeyi üstte kalacak şekilde kapatıp mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım..Soğutmadan servis yapalım..

Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment