Wednesday, August 7, 2013

Sebzeli Mısır bazlama



sebzeli misir bazlama 1
Malzemeler:

1 adet kabak

1 adet havuç

1 adet soğan

1 adet al biber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

100 gr taze kaşar rendesi

Bazlama hamuru için

2 bardak mısır unu

1 bardak buğday unu

Yarım paket yaş maya

1 çay bardağı ılık süt

100 gr erimiş tereyağı

1 adet kesme şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Bazlama hamuru için yaş maya ılık süt ve şeker ile eritilir. Mısır unu ve buğday unu ilave edilerek yoğrulur. En son olarak tuz ve erimiş tereyağı eklenerek hamurumuz 1 saat kadar oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılır. Sebzelerimiz jülyen(Uzun uzun) doğranır. Bir yandan doğranmış olan kabaklar, al biberler ve havuçlar soğanlarla birlikte zeytinyağında sotelenir. Biraz tuz eklenerek ocaktan indirilir. Taze kaşarla karıştırılarak beklemeye alınır. Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak yanmaz bir tavada arkalı önlü pişirilir. Pişen bazlamalarımız arasına sebzeli karışımdan yayılarak servis edilir.

No comments:

Post a Comment