Sunday, August 11, 2013

MEVSİM SEBZELERİYLE 3 DEĞİŞİK SALATA



mevsim sebzeleriyle 3 de isik salata 1


ISPANAK KÖKÜ SALATASI




MALZEMELER

Yarım kilo ıspanağın sadece kök kısımları

3 adet havuç

5 diş sarımsak

1/2 çay   bardağı KUEHNE sirke

1/2 çay bardağı zeytinyağ

maydonoz ,tuz pulbiber

1 su bardağı su




YAPILIŞI

Ispanağın sadece  kök kısımları  5 cantim boyunda kesilir, bölmeden iyice yıkanır.

1 su bardağı su kaynatılır, içine tuz katılır, havuçlar kalın bir şekilde verev kesilir,

kaynayan suda hafif haşlanır, ıspanak kökleride katılır, onlarda çok fazla yumuşak

olmayacak şekilde hafif haşlanır, suyu dökülmeyerek soğumaya bırakılır, sarım-

saklar ezilir tuz,KUEHNE sirke, zeytinyağ, pulbiber karıştırılıp bir sos hazırlanır. Ispanaklar

servis tabağına alınır üzerine sosu dökülür, maydonoz yaprakları ile süslenip

servis yapılır. Afiyet Olsun...


mevsim sebzeleriyle 3 de isik salata 2



mevsim sebzeleriyle 3 de isik salata 3


mevsim sebzeleriyle 3 de isik salata 4
HAVUÇLU, KIRMIZI BİBER SALATASI





 MALZEMELER

2 Adet kırmızı salçalık biber

6 adet acı kırmızı biber

2 adet havuç

1 adet domates

3 diş sarımsak

maydanoz

Kühne nar sirkesi

Sızma zeytinyağ

Tuz

YAPILIŞI

Biberler ayıklanır tohumları çıkartılıp yıkanır, biberler,  havuçlar ve sarımsaklar rondada kıyılır. Domateslerin kabukları soyulur çok küçük doğranır, maydanozlar doğranıp ilave edilir, kühne nar sirkesi ,tuz, ve sızma zeytinyağıda ilave edilerek hepsi birlikte iyice harmanlanarak servis edilir .


mevsim sebzeleriyle 3 de isik salata 5mevsim sebzeleriyle 3 de isik salata 6
BROKOLİ SALATA

Yarım kilo  brokoli

10-15 adet mantar 

3 adet havuç

Beyaz peynir

kuehne limon + sirke

1 kaseyoğurt,2-3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı Mayonez

Tuz, karabiber,pulbiber

Arzuya göre üzerine küçük parçalara ayrılmış  etimek




Brokoliyi çiçeklerinden ayırıp ( sapları uzun bırakılabilir) bir güzel yıkanır. havuç biraz iri verev doğranır. Mantarlar yıkanarak doğranır ve limonlu suda haşlanıp süzülür, başka bir kapta ,önce havuç ve brokolinin sapları kaynayan suda haşlanmaya bırakılır, sonra brokolinin çiçekli kısımları ilave edilerek  tüm malzeme az su ve kısık ateşte haşlanmaya bırakılır. (su az konmalıdır ve pişme işlemi bittiğinde susuz kalmalıdır. çünkü su kalırsa süzmek zorunda kalırsınız ve tüm vitamini atmış olacaksınız. eğer su kalırsa bile bir bardağa doldurup soğuyunca için. çok şifalı bir içecek olacaktır) Brokoli pişerken ayrı bir kapta çok az yoğurt(sulu olmamalı), mayonez,  bolca sarımsak, 2 yemek kaşığı kuehne sirke+ limon suyu, tuz, karabiber, kırmızı biber ezerek karıştırılır. Brokoli pişip soğutulduktan sonra üzerine dilimlenmiş beyaz peynir ve  hazırlanmış olan sos üzerine dökülür.arzuya göre etimek küçük parçalara bölünüp üzerine serpişitirilir.  isteğe göre kıvırcık,çeri domates,roka

 yapraklarıyla süslenir . Ben malzemeler görünsün diye sosunu dökmeden resimledim. Afiyet olsun .

No comments:

Post a Comment