Thursday, August 8, 2013

SEBZELİ KARİDES



sebzeli karides 1

sebzeli karides 2

sebzeli karides 3

sebzeli karides 4

Uzun zamandır farkındasınız mutfakla ilgili çalışmalar paylaşmıyorum.

Misafir ağırlamıyorum, denemeler ise hiç yapmıyorum, inanın blogları neredeyse hiç gezmiyorum !!!

. Çünkü şu geçen senenin kortizonun derin ! izlerini silmek için ve aynadaki kadınla daha yakından dost olmak için Büyük Gayretler içerisine girdim 2 aydır. Şimdiden sonuçlar çok hoş.. Bu arada Sevgili Mehtap'ın (mevsimlerden roma)sayfasını takip etmeyi unutmuyorsunuz umarım, helede 8 kasımdan itibaren bir silkelenelim istersiniz !!! Tüm yaz başkalarının olmuş olabilir, ama önümüzdeki yeni bahar ve yaz sezonuda artık bizim olsun ne dersiniz ? derim.....

Haydi pazartesiye kadar şöyle yiyin için keyif yapın ve sonra hemen son kez tartılıp , hemen bizlere katılıp takibe başlayın ... :)

BEN SİZE YİNE DESTEK OLACAĞIM SÖZ !! Ama MEHTAP'ın sözünden çıkmak ! ben yapamıyorum demek yok, akıllı insanlarız, istemeyi biliyorsak ! neyi istediğimizi kavramak ! daha önemli olacak . istediğimiz hedef ise, tam ORADA ! Haydi kocaman bir adım daha atın lütfen.... İsterseniz bunu bir daha, çookk ama içten, bu sefer dahada inanarak , tam benliğinizle okuyun ..


Ve bu arada,

Ben size ,yine tarifler verebilir, daha itina edebilir .daha sonra masalar da kurabilirim, ama şimdilerde sadece eş-dost sofraları, bol bol sonbahar gezileri ve diğer paylaşımlarım olacak gündemimde.. Mutfakta bir süre daha devrim beklemek yok, anlaştık mı ? :) (bir müddetcik daha ! )


Biliyorsunuz ben aynadaki kadını severim.. Ve yine bilirim ki , Sizde onu seversiniz :)) Bu sağlık mücadelemdeki anlayışınıza şimdiden teşekkür ediyorum.


Hadi bakalım şimdi masal kahramanıma tarif ettiğim, tamamını kendisinin yaptığı karidesimize göz atalım, buyrun efendim..


SEBZELİ KARİDES


Dilediğiniz miktarda ayıklanıp temizlenmiş iri karidesler

3 domates rendesi, 1 yk. sızma z.yağ, 1 sarımsak rendesi, sarı ve kırmızı tatlı biberler,


tuz, çok az kırmızı pul biber, çok azda beyaz taze çekilmiş biber,

arzu ederseniz Kİ, çokk yakışır, 1 çay kaşığı veya daha fazlası tereyağ, bir miktar taze kaşar peynir rendesi,

yapılışı

Yıkanan karideslerin üzerine dilimlenmiş biberler, baharatlar ,sarımsak , domates ve tuz eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Karidesler çok iri olacağından içlerinin pişimi de kontrol edilmelidir.

Ocaktan almaya yakın tereyağ ekleyip, 2 dakika sonra hafif kaşar peyniri rendelesi ile servise hazırdır. Maydanoz sevmiyorum ben, ama üzerine yeşillik de hoş olacaktır sevenler için.

not: 1 küçük yemeklik soğanda z.yağda sotelenip eklenebilir. (biz koymadık)



AFİYETLER OLSUN

GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLERİM.



No comments:

Post a Comment