Saturday, August 24, 2013

Sebzeli Tart


















SEBZELİ TART


sebzeli tart 1
MALZEMELER

300 gr Kekun

1 Çay Kasigi Kabartma Tozu

150 gr Tereyagi

1 Su Bardagi Soguk Su

Çirpilmis 1 Yumurta Sarisi, Tuz

Krema için

3 Yumurta

1 Su Bardagi Süt

1/2 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri

Tuz, Karabiber

 

Sebzeli harç için

1 Küp Dogranmis Kabak

1 Küp Dogranmis Havuç

1 Küp Dogranmis Patiican

1 Rendelenmis Sogan

1 Çorba Kasigi Tereyagi

2 Çorba Kasigi Zeytinyagi

1 Dis Dövülmüs Sarmisak

YAPILIŞI

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyagi, 1 kahve fincani soguk su ve

çirpilmis yumurta sarisini ekleyip yogurun. 5 dakika buzdolabinda

dinlendirin. 12 esit parçaya bölün. Küçük tartölet kaliplarini yaglayip

hamurlari yerlestirin. Ortasina hafifçe bastirip kenarlarini düzeltin.

Krema malzemelerini iyice karistirip kremayi hazirlayin. Sebzeli harci

hazirlamak üzere sebzeleri tereyagi veya zeytinyagi karisiminda

yumusayana kadar soteleyin.

Kaliplardaki hamurlarin içini sebzeli harçla doldurup üzerini krema ile

kapatin.

Önceden isitilmis firinda yaklasik 20-25 dakika pisirin. Firindan alip 10

dakika dinlendirin. Kaliplardan çikarip hazirladiginiz yesil salata esliginde

servis yapin.



No comments:

Post a Comment