
Herkese iyi akşamlar geç de olsa hayırlı cumalar,
Manisa kebabını bilrmisiniz, hani şu krep hamuru hazırlanır ve kuzu eti veya tavuk eti soğan, bezelye,havuçla pişirilir. Sonra bu kreplere paylaştırılır, bohça gibi ters çevrilip kapatılır. Üzerine birer kaşar dilimi yerleştirilip, fırına verilir.
Ben de bundan esinlendim, lahanamı dolma yapacakken birden aklıma onu manisa kebabına çevirmek geldi. Çok da iyi oldu, yavruşum başta olmak üzere ev halkı bayıldı. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
1 adet orta boy sarmalık lahana
1 adet tavuk göğsü
1 büyük soğan, 2 diş sarımsak
2 adet havuç
1 büyük patates
2 adet yeşil biber
1 kaşık salça
tuz, karabiber, kırmızıbiber
zeytinyağı
üzeri için: kaşar peyniri veya ben Muratbey'in çeşnili peynirlerinden kullandım.
Yapılışı:
Önce arkadaşlar lahananın alt kısmından sert yerini bıçakla çıkarın ve bütün olarak düdüklü tencereye koyun, haşlayın. Böyle daha kolay oluyor haşlayıp yapraklarına ayırmak.
İç harcı için tavuk etini küçük kuşbaşı doğrayın, soğan ve sarımsakla kavurun. Önceden havuç ve patatesleri haşlayın, küp şeklinde doğrayın.
Tavuğa salçayı ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra haşlanmış sebzeleri de ekleyin. Tuz ve baharatlarını ilave edin.
Orta boy bir kaseye haşlanmış iki lahana yaprağını yerleştirin, ortasına iç harç koyun ve dışta kalan kenarlarını üzerine kapatıp ters çevirin ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
Üzerlerine kare şekinde kesilmiş birer dilim kaşar peyniri yerleştirin, toz kırmızıbiber serpin.
Kaşar eriyene kadar fırında tutun. Dilerseniz az miktarda bir başamel sos hazırlayın. Önce lahana bohçalarının üstüne birer kaşık bundan koyun, sonra birer dilim kaşar koyun.
Bu yemeği kızımın sevmesine çok sevindim çünkü normalde lahanayı böyle kolayca, iştahla yediğini hiç görmedim. Hepinize şimdiden güzel bir haftasonu geçirmenizi diliyorum sevgilerimle...

No comments:
Post a Comment