Monday, November 18, 2013

Sebzeli Güveç



sebzeli guvec 1Yaz geldi...nefis mevsim sebzeleri yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Yani.... güveç mevsimi geldi. Aslında taş fırında pişmiş olanın tadına doyum olmaz ama taş fırın yok diye de kimse bizi Sebzeli Güveç yemektan alıkoyamaz :)


Minicik Toprak Güvecimin yanıksı kokusu etin ve sebzelerin lezzeti ile birleşmişti....... :))
sebzeli guvec 2 Malzemeler:



  • 250 gr. kuzu eti

  • 1 adet kuru soğan

  • 2 adet kabak

  • 2 adet patlıcan

  • 2 adet domates

  • 2 adet sivri biber

  • 1 baş sarımsak

  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

  • 1 çorba kaşığı tereyağ

  • Tuz, pul biber, kekik



Yapılışı:



İlk olarak güveç ocağa alınır ve altı en kısıkta açılarak ısınmaya bırakılır. Daha sonra sırası ile yemeklik doğranmış kuru soğan, kuşbaşı doğranmış kuzu eti, küçük doğranmış sarımsak, kuşbaşı doğranmış patlıcan ve kabak, parmak parmak doğranmış sivri biber, incecik dilimlenmiş ve salçayla karıştırılmış domates güvece üst üste dizilir ve en son üzerine tuz, pul biber ve çok az kekik serpilerek bir kaşık tereyağ parça parça yayılır, ve aleminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatılarak kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir.



Ocaktan aldıktan sonra 15 dak. kadar dinlendirilerek sıcak sıcak servise sunulur.



Afiyet olsun.








No comments:

Post a Comment