
Minicik Toprak Güvecimin yanıksı kokusu etin ve sebzelerin lezzeti ile birleşmişti....... :)) Malzemeler:
- 250 gr. kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 baş sarımsak
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Tuz, pul biber, kekik
Yapılışı:
İlk olarak güveç ocağa alınır ve altı en kısıkta açılarak ısınmaya bırakılır. Daha sonra sırası ile yemeklik doğranmış kuru soğan, kuşbaşı doğranmış kuzu eti, küçük doğranmış sarımsak, kuşbaşı doğranmış patlıcan ve kabak, parmak parmak doğranmış sivri biber, incecik dilimlenmiş ve salçayla karıştırılmış domates güvece üst üste dizilir ve en son üzerine tuz, pul biber ve çok az kekik serpilerek bir kaşık tereyağ parça parça yayılır, ve aleminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatılarak kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir.
Ocaktan aldıktan sonra 15 dak. kadar dinlendirilerek sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment