
Beşamel soslu tarifler bir zamanlar çok popülerdi ama uzun zamandır yapmamıştım.Geçen gün televizyonda ki yemek programlarından birinde havuçlu,soğanlı beşamel sosu görünce değişik geldi,denemek istedim. Soğanın karamelize tadı ile değişik bir beşamel sos oldu.Beşamel sos yaparken tereyağ kullanılır ama ben mümkün olan her şey de olduğu gibi gene zeytinyağı kullandım,siz isterseniz tereyağ kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tavuk göğüsleri ince uzun kesilir.
- Zeytinyağında kavrulur.
- Salçası ve baharatları eklenir.
- Tavuklar suyunu salıp,çekene kadar pişirilir.
- Başka bir tencerede zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğanlar yakmadan kavrulur.
- Rendelenmiş havuç da eklenerek,sotelenir.
- Başka bir tencerede hafif hararetli ısıda zeytinyağı ile un karıştırılır.
- Sürekli karıştırarak süt eklenir,tuzu da eklenerek koyulaşana kadar pişirilir.
- Sotelenen havuç ve kurusoğan da sosa karıştırılır.
- Servis tabağına alınan sebzeli beşamel sosun üzerine tavuk sote konularak,sıcak servis edilir.
No comments:
Post a Comment