Monday, November 18, 2013

SEBZELİ HAMSİ



sebzeli hamsi 1


2008-2009 balık sezonu açılalı aylar oldu ama ben bu sezon hiç balık tarifi vermedim.

Ama bu evde balık pişmediği anlamına gelmesin.

Balık düşkünü eşim için sık sık balık pişirdim ama hepsi daha önce tarifini verdiğim balıklar ve pişirme yöntemleri olduğu için resim çekip, tarif yayınlamadım.

Bu tarifteki sebzeli hamsiyi ise uzun zamandır denemek istiyordum.

Önce sebzeleri pişiriyorken,temizlenmiş hamsileride içine eklemeyi düşündüm ama o zaman hamsi buğulamadan farkı kalmayacaktı.

Bende hamsilerin kılçıklarını temizleyip, mısır ununda kızarttım ve hazırladığım domates-soğan-biber-maydanoz-sarımsak kavurmasının üzerinde servis yaptım.

Bu şekilde hiç kılçıksız piştiği için çocuklarda sorunsuz yiyebiliyor.

Kızartmanın verdiği ağırlık sebzeler sayesinde biraz hafiflemiş oluyor.

Diğer hamsili tariflerim için bakınız;

Hamsili Pilav




Hamsili (tepside) Pilav




Hamsi Şiş




Hamsi Buğulama

"Afiyetle Kalın"


sebzeli hamsi 2


SEBZELİ HAMSİ;

Malzemeler;

1 kilo hamsi,

1 su bardağı mısır unu,

1 su bardağı sıvıyağ,

Sebzeler için;

2 adet kuru soğan,

3-4 adet sivri biber,

3 adet domates,

2-3 diş sarımsak,

Yarım demet maydanoz,

Yarım çay bardağı zeytinyağ,

Tuz.

Yapılışı;

Hamsilerin kılçıklarını tamamen temizleyin.Yıkayıp, süzün.

Balık tavasında yağı kızdırıp, mısır ununa buladığınız hamsileri kızartın.

Soğanları doğrayıp, yağda kavurmaya başlayın.

Soğanlara kabuklarını soyup, doğradığınız domatesleri,biberi,sarımsağı ve tuzu ekleyin.

Sebzeler piştikten sonra doğranmış maydanozları ekleyin.

Hazırladığınız sebze kavurmasını servis tabağına yerleştirin.

Üzerine kızarttığınız hamsileri yerleştirin.

Sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

No comments:

Post a Comment