bulgur pilav tarifi, Makarnalar - Pilavlar, pilav tarifi, Sebzeli Pilav, tarifi,
{[['

Malzemeleri:
- 1 su bardağı bulgur
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- bir tutam taze fasulye
- 1 pırasa
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy kereviz
- 4-5 yeşil biber
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı rendelenmiş domates
- tuz, karabiber, kekik
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi:
Sebzeleri ayıklayıp 1 cm’lik şerirler halinde doğrayın. Derin, geniş bir tavada yağın yarısını kullanarak sebzeleri yumuşayana kadar soteleyin. Biberleri en son ekleyin. Sebzelerin dağılacak kadar pişmemesine dikkat edin.
Haşlanmış nohutu 1 kaşık zeytinyağı ve rendelenmiş domates ile, tuzunu ayarlayarak, hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin, altını kapatıp bir tutam kekik ile tatlandırın ve sıcak tutun.
Yağın kalanını pilav tenceresinde ısıtın, bulgurları koyarak 2-3 dakika çevirin, tuzunu ve 1,5 bardak sıcak su ekleyerek önce harlı, sonra hafif ateşte, suyunu çekene dek pişirip demlenmeye bırakın.
Taze otları temizleyip ayıklayarak kıyın.
Demlenmiş pilavı ve sıcak sote sebzeleri geniş bir kapra taze çekilmiş karabiber ya da keyfinize göre pul biber ile ezmeden harmanlayın, servis kabınıza alın (kenarlı, geniş bir kap tercih edin), üzerine nohutları dökün, kıydığınız 2 demet taze otu da en üstüne serperek servis yapın.
Dostlarınızla ateşte et keyfi yaparken, ızgara etlerin yanına çok yakışacaktır.
urtalar şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ve daha önceden demlenmiş, soğumuş bir su bardağı çay eklenir. Çırpmaya devam edilir. Un, kakao ve tarçın eklenir. En son olarak kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. Daha sonra margarinle veya sıvı yağla her tarafı yağlanmış kek kalıbına dökülür. 180 derecede pişirilir. Fırından çıkınca soğuması beklenir ve ters çevrilir. Üzerine pudra şekeri serpilir.
Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :
No comments:
Post a Comment