.jpg)

Bu nefis salatayı yıllar öncesi Portakal ağacında görmüştüm.O zamandan beri de ufak tefek değişikliklerle misafir ve aile masa'larımda yerini alır.
2 Havuç
3 Kabak
3 Kırmızı biber
2 Salatalık
2 Su bardağı bezelye (konserve kullandım)
1 Küçük kutu mısır (konserve kullandım)
1 Çay bardağı kadar içi biberli yeşil zeytin
3 yk.Zeytinyağı
Tuz
SOSU:
300 - 400 gr. Yoğurt
3 - 4 Diş sarımsak + biraz tuz
HAZIRLANIŞI:
Kabak ve havucun kabuklarını kazıyıp,uzunlamasına kalınlığına göre 3 veya 4 de keserek kestiğiniz parçaları jülyen (kibrit çöpü) formunda doğrayın.
Zeytinyağı ile önce havuçları soteleyip,kabakları ve tuzu ilave ederek,hafif yumuşayıncaya kadar soteleyip ocaktan alın.
Kırmızı biberleri de julyen doğrayıp bazen kabaklarla birlikte soteliyorum.Bazen de közleyip kabuklarını ve tohumlarını temizleyip,kibrit çöpü formunda doğrayarak ilave ediyorum.
Salatalığın kabuklarını alacalı soyarak minik minik veya jülyen doğrayıp ilave edin.
Yeşil zeytini ince ince dilimleyin.
Mısır ve bezelye konservesini bol suyla yıkayıp,süzgeçte bekleterek sularını iyice süzdürüp ilave edin.
SOS İÇİN;Sarımsakları biraz tuz ile döverek,yoğurt ilavesiyle tel çırpıcı veya çatalla karıştırıp, hazırladığınız sebzelerin üzerine dökün.2 kaşık yardımıyla ezmeden yavaşça karıştırarak servis tabağına alıp,üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
NOT;Sebze salatasına arzu ederseniz,maydanoz,dereotu,taze nane gibi yeşillikler de doğrayabilirsiniz.Arzu ederseniz ister haşlanmış ister sotelenmiş olarak 2 tane de patates de ilave edebilirsiniz.Ama patates eklerseniz,yoğurdunu servis zamanı ekleyin.Çünkü bütün yoğurdu patatesler emer.
Farklı zamanlar da hazırladığım,Karışık Sebze Salatalarım
.jpg)
Alttaki salataya patates de ilave ederek,kenarlarını yeşilliklerle süslemiştim:)

Burada ise bezelye taneleriyle süslemiştim:)

Altta ki salatada ise kır.biber yerine kornişon,patates ve yesillik kullanmıştım.Sebzeleri jülyen yerine küp küp doğrayarak hazırlayıp.Kornişon ve zeytinle süslemiştim:)

Afiyet olsun...
.

No comments:
Post a Comment