Tuesday, November 19, 2013

Fırında Sebzeli Denizalası Keyfi :)



firinda sebzeli denizalasi keyfi 1
Merhabalar:)

Deniz' im efendim ben:) severim deniz balıklarınııı :))

Alabalık güzeldir ama nehir ile deniz arasındaki o ince çizgide yaşayan o güzelim denizalaları ayrı bir güzeldir:) Dedim ya Deniz'im ben :) Denizden babam çıksa misaliyim :)) Birazda karadenizlilikten sanırım :) Tutkunum balığa, denize, dalgaya :) Her ne kadar doktor vetosuyla deniz ve havuz bana yasak olsa da denizi seviyorumm:) Bizimkilerin "iki denizin arasında dilek tutalım heheheheh" şeklindeki bayat espirileri bile hoşuma gidiyor:)

Babamdan geliyor bu deniz sevgisi bana:) Adım niye Deniz :) Bu yüzden :))

Efendim benim deniz aşkım depreşmişken, eşsiz bir lezzet paylaşayım sizlerle:) malum havalar ısınıyor balık mevsimi kapanıyor:) Seneye kalmasın bu cânıııım tarif:)

Beğenmeniz dileği ile :)


firinda sebzeli denizalasi keyfi 2
Malzemeler:

1 kg. deniz alası fileto

Marine için:

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı kuru fesleğen

3-5 dal taze kekik

2-3 dal maydonoz

2 dal taze kişniş

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yarım çay kaşığı kimyon

Tuz

Garnitür olarak:

2 adet taze patates

5-6 adet çarliston biber

5-6 adet domates

2 adet kuru soğan

Tuz

Yapılışı:

Öncelikle marine malzemeleri derin bir cam kap içerisinde karıştırılarak özleştirilir..

Yıkanan balıkalrın her yerine güzelce sürülüp, bir kap içerisine alınan balıklar buzdolabında 2 saat kadar marineye yatırılır..

Garni tür olarak belirlenmiş tüm sebzeler doğranıp hazırda bekletilir.. Kalan marine harcından sebzelere de sürülür.. Eğer harcınız artmaz ise zevkinize göre baharatlayabilirsiniz de..

2 saatin sonunda marine edilmiş balıklar fırın tepsisine dizilip aralarına garnitür sebzeleri de dizilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızrana kadar pişirilir..

Sıcak sıcak servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)

No comments:

Post a Comment