Geçenlerde twitterdan misafirim var kahvaltıya ne yapsam diye bir soru sormuştum. Nurcihan'dan cevap gelmişti. Misafirime değil ama oğlumla kendime yaptım bu omleti. Ben sevdim oğlum pek sevemedi.
Ama haşlanmış kalan karnıbaharlar için güzel bir alternatif. Yada karnıbahar kızartması sırasında ufak tefek kalan parçalar olursa saklayıp kahvaltıya omlet yaparak tüketebilirsiniz. Belki sizin çocuğunuz sever. O zaman da sağlıklı bir alternatif olmuş olur.
Buarada Nurcihan kim derseniz.. Almanya çikolata sorumlum diyerek tanıştırabilirim size. :) Hatice'ninde Almanya ziyaretinde güzel günler geçirmesini sağlayan,bana da bisssüürü çikolata gönderen, twitterdan ne desem burda var gödnereyim diye beni mahçup eden bir ablamız. İsteğim şu ki; biran önce gelsin de bende ona güzel günler yaşatabileyim. :) Ama gelirken illa ki bi iki çikolata atar yani çantasına. illa ki :) eminim :)
Karnıbaharlı omlete ben kış sebzeli dedim. Aslında çok çeşitlendirebilirsiniz.
Ben şu tarifle yaptım.
- 1 yumurta
- 1 bardak süt
- 1 bardak un
- 1 kase kadar haşlanmış karnıbahar
- 1 tutam maydanoz
Çırpıp az yağlanmış tavada arkalı önlü pişiriyoruz. Afiyetle yiyoruz. :)
No comments:
Post a Comment