Ramazan ayında fiyatlar uçuyor, Kurban bayramında biraz daha makul fiyatlara geriliyor.
İşimiz piyasayı elinde tutanlara kaldı.
Misafir ağırlarken, et kavurması sade yada sebzeli olsun en büyük kurtarıcım.
Tencerede kolayca kavrulması, köfte gibi el işçiliği istememesi sıkışık zamanlarda en büyük avantajı.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
500 gram kuşbaşı et,
2 adet kuru soğan,
2 adet domates,
2 adet kırmızı biber,
4 adet sivri biber,
Tuz, zeytinyağı, kekik.
TARİFİ;
Eti küçük küçük doğrayıp, yıkayın.
Tencerede önce harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte kavurun.
Suyunu çektikten sonra eğer sertliği devam ediyorsa yumuşayıncaya kadar su ilave ederek pişirmeye devam edin.
Pişmesine yakın, yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin.
Küçük küçük doğradığınız soğanları, biberleri ve kabuklarını soyarak doğradığınız domatesleri ete ekleyip, karıştırarak sebzeleride pişirin.
Sıcakken ister tek olarak, isterseniz pilav-makarna yanında servis yapın.
"Afiyet Olsun"
No comments:
Post a Comment