Wednesday, November 13, 2013

Kagitta sebzeli levrek filetosu



Bu yemeyi Sertap Erener bit televizyon kanalinda yapmisti.Hafif olmasi nedeni ile ilgimi cekmis ve not almistim..O günden beridir ara sira yaparim...Gercekten cok hafif-yag yok-kizartma yok-bol sebzeli-yaninda salata ile tam bir diyet yemeyi

kagitta sebzeli levrek filetosu 1

 Sertap Erener usulü

"Kagitta sebzeli levrek filetosu"

Malzemeler:

Kisi sayisina göre Levrek filetosu

Mantar,kabak,sarimsak,domates,taze sogan,biraz taze zencefil

Hazir teriyaki sos

Yagli firin kagidi

Limon dilimleri

Tuz karabiber

Yapilisi:

Balik filetolarini 1 gece önceden teriyaki soyuna yatirip bekletin.Sebzeleri dilim dilim dograyin.Zencefili ince ince dilimleyin.

Kisi sayisina göre yagli kagitlari kare kare kesin.Baliklari teriyaki sosundan cikarip kagitlara bölüstürün.Üzerine hazirlanan sebzeleri bölüstürün.Sonra kagitlari sıkı bir sekilde kapatın.Firin tepsisine dizin ve tepsiye bir cay bardagi su dökün.20-30 dakika pisirin.

Teriyaki sosundaki tuzdan dolayi tuzunu ona göre ayarlayin.

Salata esliginde limon dilimleri ile servis edin..

Arzu ederseniz kisilik degilde, baliklarin hepsini büyükce yaydiginiz kagida da koyup agzini kapatip pisirebilirsiniz.

Levrek yerine benim cok kullandigim ve hatta artik Türkiye'de de satilan panga baliginida kullanabilirsiniz.

Teriyaki sosu bulamazsaniz soya sosuda kullanabilirsiniz veyahut ta Emine Bederin teriyaki tarifi icin tikla...!

kagitta sebzeli levrek filetosu 2

kagitta sebzeli levrek filetosu 3


No comments:

Post a Comment