Tuesday, November 12, 2013

SEBZELİ TAS KEBABI



sebzeli tas kebabi 1


 Malzemeler:

500 gram dana eti

10 adet arpacık soğanı

2 adet patates

1 adet havuç

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 su bardağı haşlanmış bezelye

3 diş sarımsak

1 çay bardağı domates sosu

Tuz, karabiber, pul biber

Tereyağ

2 defne yaprağı



Hazırlanışı:

Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve kuşbaşı doğranmış et ile tereyağını da kavurun. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sarımsakları soyup ilave edin. Defne yaprağını da ekleyin. Patatesleri ve havucu soyup küp küp doğrayın. Kırmızı ve yeşil biberi de küp küp doğrayın. Önce havuçları sonra patatesleri ve en son da biberleri ilave edip, kavurmaya devam edin. Haşlanmış bezelyeleri ve domates sosunu da ilave edin. Üzerlerini geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ve baharatları ilave edip sebzeler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bulgur pilavı yada pirinç pilavı ile beraber servis yapabilirsiniz.


sebzeli tas kebabi 2



No comments:

Post a Comment