Wednesday, November 13, 2013

SEBZELİ BEŞAMEL








SEBZELİ BEŞAMEL

Mükemmel bir tariftir, lütfen deneyiniz.



 MALZEMELER:

 yarım kilo patlıcan

 5 adet patates

 4 adet domates

 1 adet kuru soğan

 2-3 diş sarmısak

 1 yemek kaşoğı zeytinyağ

 KIZARTMAK İÇİN : Sıvıyağ

 BEŞAMEL SOS İÇİN:

 2,5 su bardağı süt

 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

 2 yemek kaşığı un

 tuz- karabiber

 100 gr kadar kaşar peyniri

 YAPILIŞI:

 Patlıcanları küp küp doğrayıp, tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.Patatesleride küp küp doğayıp,kızgın yağda renkleri pembeleşene değin kızartalım. Havlu kağıt serilmiş bir tabağa kızaran patatesleri alalım. Patlıcanları, durulayıp, süzelim ve çok karartmadan kızartıp, patateslerin üzerine alalım. Fazla yağlarından kurtulduktan sonra orta büyüklükte bir fırın kabına tuzunu ve karabiberini ekleyerek alalım.Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvıyağda hafif pembeleştirdikten sonra domatesleri ve ince dilimlenmiş sarmısakları ilave edip,hafif pişirelim.Tuzunu ve karabiberini ekleyip,sebzelerin üstüne yayalım.

 BEŞAMEL SOSUN YAPILIŞI: Bir tencerede 2 kaşık yağı eritip, unu ekleyip, haif pembeleşene değin topaklandırmadan kavuralım. Azar azar sütü ekleyip, karıştıralım, koyulaşıp, göz göz olunca altını kapatıp, tuz ekleyip, sebzelerin üzerine dökelim.200 derecelik fırına koyup, beşamel sos hafif pembeleşince çıkarıp, rendelenmiş kaşarı üzerine dökelim ve tekrar kaşarlar eriyene kadar fırınlayalım.

 NOT:Bu yemeği, domates sosu yerine kıymalı yapabilirsiniz.

 NOT: Yaz sebzeleriyle yapılabilecek kolay ve lezzetli,bereketli bir yemektir.AFİYET OLSUN



No comments:

Post a Comment