Saturday, November 23, 2013

Sebzeli Köfte











sebzeli kofte 1
Malzemeler:

500 gr. kıyma

1 soğanın rendesi

Çeyrek demet maydonoz

Yarım çay bardağı pirinç

Tuz, karabiber, kekik

Garnitürü için:

2 patates

1 su bardağı bezelye

Sıvıyağ

2 çorba kaşığı salça

Aldığınca sıcak su

Yapılışı:

Köfte için verilen tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur 20 dakika kadar buzdolabında bekletilir.

Bu esnada patates soyulup tuzlu suda bekletilir ki kararmasınlar:)

Bezelye 1,5 su bardağı suda haşlanır tazeyse veya buzluktan çıktıysa tabii..

20 dakika sonrasında hazırlanan köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yapılır.

Köfteler hazırlandıktan sonra tencerede sıvıyağ eklenip salça kavrulur. Yarım litre kadar kaynar su eklenip içerisine köfteler ve sebzeler bırakılır tuzu ayarlanıp gerekirse su ilavesi de yapılır pişmeye bırakılır.

Ocaktan almaya yakın biraz kekik ve kızdırılmış tereyağ gezdirip altı kapatılır.

No comments:

Post a Comment