Bol çeşnili bir bulgur pilavı .
Daha doğrusu gene evde ne varsa yapılan bir yemek:-))
Malzemeler ;
- 1 su bardağı bulgur
- 2 orta boy soğan ( yemeklik doğranmış )
- 1 orta boy havuç ( iri rendelenmiş )
- 1 adet tatlı kırmızı biber
- 1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
- 1 tepeleme çorba kaşığı tatlı biber salçası
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı + 1 çorba kaşığı tereyağı
- istenildiği kadat tuz ve kırmızı biber
Soğanları zeytinyağında tencerinin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz , sonra içine bulgur hariç tüm malzemeleri katıp çok az su ekleyerek onların da pişmesini sağlıyoruz. Pişme işlemi olunca yıkanmış bulgurumuzu , tuzu ve biberi ekleyip 2 bardaktan çok az su da ilave edip pişirmeye başlıyoruz , kaynayınca ocağı kısıyoruz tam suyunu çekince de ocağı kapatıp üzerine kağıt havlu kapatıp bir müddet demlendiyoruz ,daha sonra hafifçe karıştıp demini çözerek servise hazır hale getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Sunday, November 24, 2013
Sebzeli Bulgur Pilavı
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment