
Hayırlı bir hafta diliyorum herkese...
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayı'nın bitmesine az kaldı...
Gidişiyle hüzünlü ama inşaAllah günahlardan arınmış olmaktan dolayı mutluyuz elhamdulillah...
Efendimiz ( s.a.v), eşi Hz. Aişe validemize bu son on gün içinde '' Allahım sen affedicisin, affı seversin, beni de affeyle'' duasını çoka yapmasını tavsiye etmiştir...
Ayrıca bu son on gün içinde Kadir gecesi gizlidir ki, kadir gecesi bin aydan daha hayırlı bir gecedir...
O yüzden de kesin bir günü bilinmemekle birlikte 27.ci gece kuvvetli ihtimaller arasındadır...
O yüzden biz her geceyi kadir gecesi bilip, ona göre amel etmeliyiz...
Rabbim İbadetlerimizi rızası doğrultusunda yapmayı nasip etsin
Amin....
****
Aslında bunu yazıp yazmamakta biraz tereddüt ettim ama insanları enayi yerine koydukları içinde yazmak istedim.
Malum Ramazan ayı başalayalıberi şok marketin bir kampanyası vardı.
25 tl lik alışveriş yapana Emine Beder'in yemek kitabi hediyeeeeee diye reklamlar dönüp duruyordu.
Bugün gittim alış veriş yaptım, aslında tercih ettiğim bir marka değil....
Neyse kasaya geldim, kitap kazandınız dedi kasiyer
Kitap....
8 sayfalık bit kadar bişey
Bu mu dedim kitap dediğiniz şey
Evet dedi...
Enayi yerine koyuyorsunuz dedim insanları...
Mübarek Ramazan ayı, insanları böyle aldatıyorlar resmen....
Neyse efendim gelelim diblemize....
Bizim evde her türlüsü pişer.
Pırasalısı, sebzelisi, fasülyelisi...
Bazen bulgurla da pişiririz.
Dible, normal pilavdan biraz daha sulu oluyor..
Ama tadından da yenmiyor hani :)
MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet kapya biberi
200 gr. taze fasülye
2 kaşık tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
2,5 bardak sıcak su
2 damla limon suyu
1 adet kesme şeker
YAPILIŞI:
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat kadar bekletip süzün ve nişastası çıkana kadar yıkayın.
Tereyağı ve sıvı yağını tencereye alıp tereyağının erimesini sağlayın.
Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun.
Sebzeleri küçük küçük doğrayıp tencereye aktarın ve kavurun.
Yıkanmış pirinci, tuzu, şekeri ve limon suyunu ekleyip bir iki daha kavurun.
Suyunu ilave edip kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Pilavı harmanlayın ve ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın.
Afiyet olsun....
No comments:
Post a Comment