© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.

Malzemeler;
2 kabak
2 patlıcan
2 kırmızı biber
2 havuç
2 çarliston biber
Pesto Sos için:
80 gr.dolmalık fıstık
10 diş sarımsak
1 demet fesleğen
200 ml. zeytinyağ
200 gr permesan peynir
½ çay kaşığı tuz
Pesto Sosun Hazırlanışı;
Fıstıklar altın sarısı olana kadar kavrulur. Sarımsaklar soyulur ve dövülür. Fesleğen ve tuz ile malzemeyi blender yardımıyla püre haline getirilir. Biraz peynir ve zeytinyağı ilave edilir ve karıştırılır.
Hazırlanışı;
Havuç, kabak, patlıcan soyulur, yıkanır, tuzlanır. İnce ve uzun dilimlenir. Biberler ikiye bölünür. Bir tavada veya ızgarada pişirin.
Pesto sosu sebzelerin üzerine gezdirilir. Arkalı önlü marine edilir. Servis tabağına yerleştirilir, ortaya göbek salata ve domates koyulur. Arzunuza göre süsleyebilirsiniz.
Bu salata tarifini Yemek Zevki dergisinden aldım.
No comments:
Post a Comment