*******************
Yarım kg. sardalya
1 büyük baş kuru soğan
2 adet patates
2 adet domates
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Tuz- taze çekilmiş karabiber
Dilerseniz birkaç defne yaprağı
Zeytinyağı
*****************
*Sardalyaları temizleyin.
*Borcama zeytinyağı koyun.
*Üzerine sırasıyla sardalyaları, piyazlık doğranmış soğanları, halka dilimlenmiş patatesleri ve domatesleri, tuzu- karabiberi, dilerseniz birkaç defne yaprağını, yarım limonun suyunu ve diğer yarım limonun da halka doğranmış dilimlerini , en üste de maydanoz yapraklarını düzgünce yayarak yerleştirin.
*Fırınınızı 220 dereceye ayarlayın ve üzerine bir kahve fincanı su gezdirdiğiniz balıklarınızı tepsisiyle birlikte fırına koyun. Suyunu tamamen çekme durumunda azar azar su ilave edebilirsiniz, aksi takdirde çok kuru olur.
*Patatesler piştiğinde diğer tüm malzemelerin piştiğinden emin olabilirsiniz, çıkarın ve servis yapın.
No comments:
Post a Comment