Sunday, November 17, 2013

Günün sebzesi: Közlenmiş kırmızı biber




gunun sebzesi kozlenmis kirmizi biber 1
Bu ara mevsimi kırmızı biberin. Eskiden ben bunun bir etli dolmasını yapardım, üf hafif acılı filan yerken aklın çıkardı şerefsizim. Ama gel gör ki artık karbonhidrattan yana temkini elden bırakmıyor, dengeli besleniyoruz.


Mutfak blogger’ları gibi uzun uzadıya tarif verecek değilim. Tek diyeceğim bu yemeğin en can sıkıcı kısmı közledikten sonra kabuklarını soymaktır. Öncesi sonrası kolaydır malumunuz.






İyice yıkar, kurularsın, yağlı kağıdın üzerine sererken birkaç yerinden delersin biberleri, 180 C’de 20-25 dakikada ilik gibi olurlar.






Hah işte şimdi püf noktası geliyor! İlik gibi olmuş biberleri soğumasına fırsat vermeden buzdolabı poşetine koyup poşetin ağzını iyice kapatıyoruz. Kendi kendilerine soğurken terleme yapıyorlar, böylece kabuğu etinden kolayca sıyrılıyor. On beş dakika kendi kendilerine bırakmak kafi.


gunun sebzesi kozlenmis kirmizi biber 2

O kadar kolay ki minik parmaklar bile soyabilir!

(Hayır abicim! Çocuk işçi çalıştırmıyoruz! İnce motor gelişimine katkıda bulunuyoruz)


Sonrası mı? Bol sarımsak rendesi, zeytinyağı, elma sirkesi…






Şefin tavsiyesi, yanına tarhana çorbası ve kızarmış çavdar ekmeği : )






gunun sebzesi kozlenmis kirmizi biber 3



No comments:

Post a Comment