
Sebzeli Noodle
350 g Egg Noodle (6 parça)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 diş ince doğranmış sarımsak
1-2 dal ince doğranmış taze soğan
1 adet jülyen doğranmış havuç
7-8 adet doğranmış mantar
Haşlanmış, doğranmış brokoli
İnce kıyılmış taze zencefil (1 küp şeker büyüklüğünde)
7 yemek kaşığı Soya Sosu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 çay bardağı su
Yumurtalı noodle'ı kaynamış suda 5 dakika haşlayıp, süzün.
Wok tavada sıvı yağı ısıtın. Doğranmış tüm sebzeleri tavada bir kaç dakika çevirin.
Bir kase içinde su ile nişastayı eritin. Soya sosu ile birlikte nişastalı suyu sebzelere ekleyip karıştırın. 1-2 dakika sos koyulaşana kadar karıştırın.
Haşlanmış noodle'ı tavaya alıp sosla karıştırın, 1-2 dakika daha tavayı sallayarak makarna ile sosun bütünleşmesini sağlayın.
*İsterseniz en son Susam Yağı da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment