Friday, November 8, 2013

SAC DA SEBZELİ ET SOTE


SEBZELİ ET SOTEsac da sebzeli et sote 1sac da sebzeli et sote 2

malzeme



  • 1,5 kg yaglı ve yumuşak kuzu eti


  • 3 adet kuru sogan


  • 2 yemek kasik domates salcasi


  • 4 tane yesil sivri biber


  • 4 dis sarimsak


  • 5-6 tane tomates


  • 3-4 tane kirmizi dolmalik biber


  • 3 yemke kasik tere yag


  • Çay kaşıgı Kekik


  • 3 çay kaşıgı Tuz


  • 2 tatli kasik kirmizi pul biber



hazirlanisi




  • Bir pitza tavasinin icersine veya kavurma sacı içerisine 3 yemek kaşıgı tereyag koyun.


  • Kuzu etini kuşbaşı parçalar halinde dograyıp sacın içerisine koyun.


  • Tüm domatesin kabugunu kicartip dograyin.


  • Biberleride ve sogan nida küp ,küp dograyin


  • Etleri sürekli karistirin.


  • 1 su bardak su ekleyipetin üzerine 6-7 dakika pistiten sonra.


  • Etlerin üzerine salca ve dogradiginiz biber,domates ,leri ekleyin .


  • Baharatini katip pisirin.


  • Tuz ekleyice etiniz sertlesecegi icin en son tuzu pişme işleminden sonra ekleyin.


  • Afiyetler olsun .Biz yaninda pirinc pilavi ve zebzeli gratin ile servis yaptik .



No comments:

Post a Comment