SEBZELİ ET SOTE
malzeme
1,5 kg yaglı ve yumuşak kuzu eti
3 adet kuru sogan
2 yemek kasik domates salcasi
4 tane yesil sivri biber
4 dis sarimsak
5-6 tane tomates
3-4 tane kirmizi dolmalik biber
3 yemke kasik tere yag
Çay kaşıgı Kekik
3 çay kaşıgı Tuz
2 tatli kasik kirmizi pul biber
hazirlanisi
Bir pitza tavasinin icersine veya kavurma sacı içerisine 3 yemek kaşıgı tereyag koyun.
Kuzu etini kuşbaşı parçalar halinde dograyıp sacın içerisine koyun.
Tüm domatesin kabugunu kicartip dograyin.
Biberleride ve sogan nida küp ,küp dograyin
Etleri sürekli karistirin.
1 su bardak su ekleyipetin üzerine 6-7 dakika pistiten sonra.
Etlerin üzerine salca ve dogradiginiz biber,domates ,leri ekleyin .
Baharatini katip pisirin.
Tuz ekleyice etiniz sertlesecegi icin en son tuzu pişme işleminden sonra ekleyin.
Afiyetler olsun .Biz yaninda pirinc pilavi ve zebzeli gratin ile servis yaptik .
No comments:
Post a Comment