


5 adet kabak (veya kabak dolması yapınca çıkan içler)
1 adet patates
1 adet havuç
5-6 adet taze soğan
3 adet yumurta
100 gram kaşar peynir
1 su bardağı un
Maydanoz,nane,dereotu
Tuz,pulbiber, karabiber
1 paket kabartma tozu
1 fincan zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşilbiber
3-4 diş sarımsak, kekik, kimyon
YAPILIŞI
Kabak, patates ve havuç rendelenir, tuz ekilip bir süre bekler, sebzeler su salacak saldığı su sıkılır,Taze soğanlar, dereotu, maydanoz , sarımsaklar,kırmızıbiber, yeşilbiber ve nane çok küçük doğranır, peynir küçük küçük doğranır, zeytin yağ hariç yumurtalar ve diğer malzemeler hepsi katılır karıştırılır, yağlanmış tepsiye dökülerek bir fincan yağ üzerine gezdirilir, sıcak fırında
pişirilir .
No comments:
Post a Comment