Tuesday, November 12, 2013

Sebze soslu mantı tarifi

















Malzemeler

1 patlıcan



  • 1-2 havuç

  • 2 soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 100 ml et suyu

  • 1-2 çorba kaşığı çekirdeksiz zeytin

  • Tuz

  • Karabiber

  • Yarım demet fesleğen

  • 800 gr soyulmuş domates konservesi

  • 1 tatlı kaşığı mercan köşk

  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

  • 2 çorba kaşığı kapari

500 gr hazır mantı





sebze soslu manti tarifi 1



yapılışı




  • Patlıcanı yıkayıp kurulayın. Küp küp doğrayıp üzerine tuz serpin. Havuçları temizleyip doğrayın. Soğan ve sarımsağı da soyup doğrayın.

  • Yağı derin bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsağı kavurun. Havuçları da ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyunu da ekleyip 5 dakika kadar pişirin.

  • Bu arada doğranmış patlıcanları yıkayıp kurulayın. Zeytinleri ikiye bölün. Fesleğeni yıkayıp kuruladıktan sonra yapraklarını ayıklayın.

  • Patlıcanı domates, kekik ve limon rendesi ile karıştırın. Havuçlara ilave edip 5 dakika daha pişirin.

  • Mantıyı geleneksel yöntemlere göre haşlayın.

  • Kapari ve zeytinleri sosa ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

  • Mantının üzerine sebze sosunu dökün ve fesleğen yaprakları ile süsleyin.

  • kaynak:ailemveben.com.tr



Bu yazı sebze soslu manti tarifi 2 kişi tarafından okundu.


No comments:

Post a Comment