Friday, November 22, 2013

SEBZELİ KAĞIT KEBABI



sebzeli ka it kebabi 1


Malzemeler:

400 gr biftek

1 adet soğan

2 adet domates

2 adet  haşlanmış havuç

1 kase haşlanmış bezelye

2-3 adet renkli biber (kırmızı,yeşil ve sarı)

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz,karabiber

Marine için:

1 adet soğan

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kimyon,kekik,karabiber,tuz

Kızartmak için:

Sıvıyağ



Hazırlanışı:

Etleri 4 eşit parçaya bölün.Derin bir kaba tüm marine malzemelerini ilave edip et ile karıştırın.En az 2 saat buzdolabında dinlendirin.


sebzeli ka it kebabi 2


Soğanı,domatesleri,haşlanmış havuçları ve biberleri küp küp doğrayın.Tavada kızdırılmış yağda doğranmış sebzeleri ve bezelyeyi soteleyin ve salçayı ekleyip karıştırın.Tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın ve altını kapatın.


sebzeli ka it kebabi 3


Ayrı bir tavada kızdırılmış yağda etleri suyunu çekinceye kadar kızartın.


sebzeli ka it kebabi 4


Alüminyum folyodan ve yağlı kağıtdan 4 parça dikdörtgen şeklinde kesin.Alta folyo üste yağlı kağıt gelecek şekilde yerleştirin.Her bir kağıdın üzerine bir parça et ve sotelenmiş sebzeden koyun.Kağıdın kenarlarını ortasına doğru katlayın.Aynı şekilde folyoyuda üzerine katlayın.Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.


sebzeli ka it kebabi 5


190 derecede fırında pişirin.


sebzeli ka it kebabi 6



No comments:

Post a Comment