Monday, November 4, 2013

Karışık Sebze Salatası



 



Salataların benim hayatımdaki yeri bambaşkadır.O yüzden yemeklerin yanında ve beş çayı davetlerimde, hep en güzel yerleri salatalarım kapmıştır:))Bu salata özellikle sebze severlerin masalarında tercih edecekleri,  bir lezzet olacaktır diye düşünüyorum.Sanırım 2-3 sene evvel portakal ağacında görmüştüm bu salatayı.O zamandan beri sürekli yaparım.Malzemelerimiz geliyor şimdi...






Malzemeler:






3 adet orta boy kabak


3 -4 adet orta boy havuç


1 kavonoz közlenmiş kırmızı biber konservesi


1 küçük kutu mısır konservesi


1 küçük kavanoz mantar koservesi


1 bardak doğranmış biberli zeytin


4-5 dal dereotu


1 tatlı kaşığı tuz






sosu için:






500 gr süzme yoğurt


1 tatlı kaşığı şeker


2 diş ezilmiş sarımsak


1 tatlı kaşığı nane






sebzeleri sotelemek için:






2 yemek kaşığı sıvıyağ






Kabak ve havuçlarımızı jülyen şekilde( yani kibrit çöpü gibi ) doğrayıp tenceremizde sıvıyağla ve tuzumuzla birlikte soteliyoruz.Yumuşayan sebzelerimizi bir makarna süzgecine alıp 1 saat kadar bekletiyoruz.Çünkü ne kadar suyunu çektirirsek çektirelim,sebzeler bir miktar daha su bırakacaklardır.Bu suyun sosumuzun kıvamını bozup,servis sırasında hoş olmayan bir görüntü oluşturmasını istemeyiz.






Sonrasında kırmızı biberlerimizide jülyen doğrayıp sebzelerimizin üzerine ekliyoruz.Mantarları ve zeytinlerimizi doğruyoruz.Mısır konservemizi ve doğranmış dereotumuzu ekleyip karıştırıyoruz.






Sosumuzu hazırlamak için ; sos kabımıza malzemelerimizi koyup , tel çırpıcı yardımıyla birbirlerine karışmasını sağlıyoruz.Sebzelerimizin üzerine bu sosu ilave edip karıştırıyoruz ve servis tabağımıza alıp servis yapıyoruz.









No comments:

Post a Comment