Wednesday, August 7, 2013

KAPÇONİ CARİ & SEBZELİ HAMSİ


kapconi cari amp sebzeli hamsi 1

Kapça Lazca da hamsi anlamına gelir. Şimdilerde olmasa da eskiden hamsi karadenizde çok bol olduğundan her yemeğin içinde var neredeyse. Özellikle bu yemekte tuzlanmışının kullanılması makbul. Mevsimine göre içine konan sebzeler değişebiliyor. Buyrun tarife :)

MALZEMELER:

1 adet kurusoğan

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet çarliston biber

1 adet domates

yarım demet maydanoz

2 yaprak pazı

yarım kase tuzlanmış hamsi

1 çorba kaşığı buğday unu

1 çorba kaşığı mısır unu

yarım çay bardağı su

yarım su bardağı sıvıyağ

Maydanoz hariç tüm sebzeler çok incecik doğranıp yaklaşık 1 saat kadar kavrulur. Ben ağzı kapalı olarak kavuruyorum. Yanmasını engellemek için. Sebzeler iyice öldüğünde hamsileri ve maydanoz katılır. 15 dakika da hamsilerle birlikte kavrulur. Mısır ve buğday unu suda açılıp katılır 1 dakika da o şekilde pişirilip servis edilir.

AFİYET OLSUN

No comments:

Post a Comment