Kapça Lazca da hamsi anlamına gelir. Şimdilerde olmasa da eskiden hamsi karadenizde çok bol olduğundan her yemeğin içinde var neredeyse. Özellikle bu yemekte tuzlanmışının kullanılması makbul. Mevsimine göre içine konan sebzeler değişebiliyor. Buyrun tarife :)
MALZEMELER:
1 adet kurusoğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet çarliston biber
1 adet domates
yarım demet maydanoz
2 yaprak pazı
yarım kase tuzlanmış hamsi
1 çorba kaşığı buğday unu
1 çorba kaşığı mısır unu
yarım çay bardağı su
yarım su bardağı sıvıyağ
Maydanoz hariç tüm sebzeler çok incecik doğranıp yaklaşık 1 saat kadar kavrulur. Ben ağzı kapalı olarak kavuruyorum. Yanmasını engellemek için. Sebzeler iyice öldüğünde hamsileri ve maydanoz katılır. 15 dakika da hamsilerle birlikte kavrulur. Mısır ve buğday unu suda açılıp katılır 1 dakika da o şekilde pişirilip servis edilir.
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment