Tuesday, November 5, 2013

Etli sebze haşlama




etli sebze haslama 1 Kemikli et kullanıldığı ve suyuna ekmek banabildiği için kızımın çok sevdiği bir yemek. Etli sebze haşlamanın yapımı çok basit, basit olduğu kadar da lezzetlidir.
etli sebze haslama 2

Malzemeler:

  • Yarım kilo kemikli kuşbaşı et

  • 5–6 adet arpacık soğan (ben bir büyük soğan kullandım)

  • 3 adet havuç (verev doğranmış)

  • 3 orta boy patates (ortadan dörde bölünmüş)



Hazırlanması:



  • Etleri üzerlerini geçene kadar su doldurup 1 saat kadar düdüklü tencerede kısık ateşte pişirin. Etler yumuşayınca patates, havuç ve soğanları ilave edip 10–15 dakika da sebzelerle pişirin. Tuz ve baharat ekleyip servis edin.




  • Pişirme süresi tencereye ve etlere göre değişiklik gösterebilir,pişme süresini kontrol ederek ayarlayabilirsiniz.





No comments:

Post a Comment