Tuesday, August 6, 2013

TAVUKLU,SEBZELİ PİLAV


Görüntüsü tavuklu gibi görünsede içi sebze dolu bu pilavın,tarife geçelimmi :)tavuklu sebzeli pilav 1tavuklu sebzeli pilav 2 MALZEME:

Haşlanmış tavuk eti

Patlıcan

Domates

Pirinç

Tereyağ

(ölçü vermiyorum,bunu size bırakıyorum)

YAPILIŞI:

Patlıcanlar çizgili şekilde soyulur,yuvarlak şekilde kesilerek tuzlu suda bekletilir..Küçük boyda domatesler kabukları ile elma diliminde doğranır..

Çok az sıvıyağda patlıcanlar,domatesler ayrı ayrı sotelenir..

Tencerede tereyağ eritilir,haşlanmış tavuk etleri üzerine domates daha sonra patlıcan dizilir,üzerine önceden ıslatılmış pirinçler yayılır,kaynayan su ve tuz eklenerek pilav pişirilir...

Pişen ve dinlenen pilav servis tabağına ters çevrilerek minik domateslerle süslenir,afiyetle yenilir.....

No comments:

Post a Comment