Sunday, December 8, 2013

TAZE ZENCEFİLLİ SEBZELİ PİLAV



taze zencefilli sebzeli pilav 1
Zencefili genellikle hamur işi, çorba ve sıcak içeceklerde toz olarak kullanıyorum.

Geçen kış merak edip tazesini aldım ama ne yapabilirim diye epey bir araştırma yapmam gerekti.

Yemek dergisinde gördüğüm "taze zencefil şerbeti" ve Afiyetle.com'da gördüğüm sebzeli pilav taze zencefil ile denediğim tarifler oldu.

taze zencefilli sebzeli pilav 2Zencefilin yumuk yumuk olan görüntüsünün aksine inanılmaz güzellikte, limon ve mentol karışımına benzeyen nefis bir kokusu var.

Bir zencefil dilimini bütün gün koklayabilirim : )

Taze zencefilin fiyatı biraz pahalı, fakat acımsı bir tadı olduğu için yemeklere fazla ekleyemiyorsunuz.

1 kök zencefili yemeklere az miktarda ekleyip, 2-3 ayrı yemekte kullanabilirsiniz.

"Afiyetle Kalın"

taze zencefilli sebzeli pilav 3TAZE ZENCEFİLLİ SEBZELİ PİLAV;

Malzemeler;

2 su bardağı kepekli pirinç,

1 adet havuç,

1 adet kuru soğan,

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,

1 tatlı kaşığı rendelenmilş taze zencefil,

1 tatlı kaşığı köri,

1 tatlı kaşığı kimyon,

Tuz, zeytinyağı.

Tarifi;

Kepekli pirinci ayıklayıp, ıslayın.

Pilav tenceresine 1 büyük çay bardağı zeytinyağı ekleyin.

Rendelediğiniz soğanı kavurun.

Suyunu iyice süzdüğünüz kepekli pirinci ilave edip, kavurmaya devam edin.

Pirinçler biraz kavrulunca içine haşlanmış yeşil mercimeği, rendelenmiş taze zencefili, şerit halinde doğranmış havuçları, baharatları, tuzunu ve 3-4 bardak su ilave edin.

Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kepekli pirinç daha geç piştiği için eğer pişmemişse üzerine az miktarda su ekleyip, pişirmeye devam edebilirsiniz.

"Afiyet Olsun"

No comments:

Post a Comment