MALZEMELER
500 gr brokoli
500 gr karnabahar
1 adet büyük havuç
2 adet patates
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
İstenirse bezelye
BEŞAMEL SOS İÇİN:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı/Margarin
1 çimdik tuz
ÜZERİ İÇİN:
Kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
Sebzelerimizi yıkayıp soyup ,temizleyip tuzlu suda ya da buharlı pişiricide haşlıyoruz.Süzüyoruz.Fırın kabına alıyoruz.Üzeri için Beşamel sos yapımına geçiyoruz.Öncelikle tencerede yağı eritin.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine yavaş yavaş ılık sütü ilave edip bir çimdik tuz atıp kaynayınca kadar karıştırın.
Sebzelerinizin üzerine dökün.180 derece fırında pişirin.Fırından almadan 15 dk önce Kaşar peyniri rendesini serpiştirin.Kaşarlar eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN

No comments:
Post a Comment