Tarif Oktay Usta'dan, çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.
Malzemeler:
8-10 tavuk baget
1 kabak
1 kırmızı biber
2 patlıcan
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
sıvı yağ
tuz
su
Patlıcanlar ocakta közlenir, soyulup az tuz ve limon ilavesiyle ezilir.
Tavuklar haşlanır.
Soğan sıvı yağda kavrulur.
Pirinç ve bulgurlar eklenir, onlar da kavrulur. Salça eklenir. biraz daha kavrulduktan sonra fırın tepsisinin tabanına yayılır.
Pilav malzemesinin üzerine közlenmiş patlıcan yayılır.
En üste haşlanmış tavuk bagetler aralarına da dilimlenmiş kırmızı biber ve uzunlamasına doğranıp hafif sotelenmiş kabaklar dizilir.
Üzerine tavuk suyu, su ve tuz ilave edilir.
Tavuklar kızarıp pilav suyunu çekene kadar 200 derecede pişirilir.
No comments:
Post a Comment